Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Natuur als medicijn

Natuur als medicijn

Ook nu weer dat gevoel van hollen en draven, bang om achterop te raken in mijn volgepropte agenda. Ik kijk heel bewust even naar buiten door mijn raam en volg de regensporen op mijn ruit. Ik luister naar het geluid van vallende druppels op de vensterbank. En ik sta mezelf toe me even af te stemmen op de ervaringen die ik nu onderga. Ik volg gewoon het geluid, om het vervolgens binnen te laten komen. Mijn lijf begint te schokken alsof het spanningen wil loslaten, ik raak geëmotioneerd en raak een laag van innerlijk weten. Wat is er nu wezenlijk belangrijk voor mij om te doen, nú? ‘Rust en Trust’, zijn opnieuw de woorden die binnenkomen, mijn lijfspreuk momenteel. Ik voel hoe ik zak en glimlach, denkend aan de titel van mijn tekstbijdrage aan het A3boek ‘Aardevrouwen spreken, ‘Wees gelukkig, de weg is nog lang’!

Gerwine Wuring, Bureau Aerda - Praktijk van Mens&Natuur

Voor meer praktische oefeningen of achtergrond informatie lees ‘De aarde roept…’

Datum: 31-01-2013 in helende-natuur-natuurlijk-helen
Tags: