Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Reizende Aarde School

Het zal in 2002 zijn geweest dat ik, al mediterend op de heide, ineens het woord Reizende Aarde School letterlijk in mijn schoot geworpen kreeg.  Sinds die tijd reist het woord met mij mee. En ben ik een lange tijd co-creator geweest van de vormen die deze Natuurlijke Leerschool van het Leven op onze prachtige planeet Aarde wilde aannemen. Vervolgens ben ik 'gewoon' lid geworden van deze beweging, een inspirerende groep mensen die mekaar geregeld ontmoetten tijdens samenscholingen, zomerweken en andere gezamenlijke activiteiten. Er is er sprake van een reisgezelschap in wisselende samenstelling. Onder het motto 'Reizende Aarde School, dat ben jij zelf', vinden wij telkens onze reisdoelen gaande de weg. In mei 2014 heeft de kerngroep besloten te stoppen met Reizende Aarde School. 

Voor mij als initiatiefneemster is het nog niet geheel klaar merk ik, vandaar nog deze informatie, wie weet hoe de reis verder gaat.....

toontuin2-3b.jpg

Reizende Aarde School heeft als motto's:

Laat de natuur je leidraad en gids zijn voor je persoonlijke groei.

In dialoog met bomen, planten, stenen, dieren, het water, de lucht en de landschappen kom je in contact met de wijsheid van de aarde.

De natuur is onze spiegel, gids en leermeester.

Ze nodigt je uit mee te gaan op deze reis over de aarde
én
in de ontwikkeling van onze eigen aard en natuur.

 

Natuurmaatschap en leergemeenschap

Je kunt voor jezelf en met anderen de relatie met de natuur, de aarde herstellen en versterken. Als initiator en lid van Reizende Aarde School schoolden we onszelf en elkaar in het verdiepen van het contact met de natuur en onze eigen natuur. We organiseerden daartoe samenscholingen voor eigen deelnemersen gingen in dialoog met de aarde en onze eigen aard en zoeken samenwerking voor ons eigen leefmilieu. Mocht je de lokroep voelen, neem dan contact met mij op.