Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Raadsvrouwe van Nature

'Raadsvrouwe van Nature'

Na een intensieve periode van herstellen en zoeken naar betekenis van de burn-out in de combinatie met de ziekte van Lyme die me de voorbije jaren in de greep  hield, werd ik een aantal jaren geleden ineens wakker met het begrip 'Raadsvrouwe van Nature'. Ik wist meteen Yes, dat is een titel en een vorm waarin ik in mijn huidige leven uiting kan geven aan alle ervaringen, levenslessen en wijsheden die ik zolangzamerhand  heb verworven en ontwikkeld. 

Al diverse malen in mijn leven heb ik dergelijke ingevingen gehad. Als ecologe en Druïda heb ik ooit zelf gehoor gegeven aan de intuïtie om ‘Aarde School’ te laten ontstaan. Door daarover te praten met goede vriendinnen en me te realiseren dat zo'n school niet groter  hoeft te zijn dan mijn 'rugzakje', kon ik stap voor stap vorm geven aan dit begrip. In een meditatie op de heide werd dit later Reizende Aarde School.

Tijdens het meditatieve en spiegelende werken in de natuur kreeg ik titels voorgeschoteld voor workshops. Gestimuleerd door een werkboek ben ik zelf boeken gaan schrijven. Ik heb velen gestimuleerd om hun eigen aard en natuur te volgen, al spiegelend aan de natuur, luisterend naar de roep van de aarde. Graag geef ik deze ervaring door aan jou als Raadsvrouwe van Nature. 

Nog steeds zit ik in een overgangstijd waarin ik heel goed blijf voelen waar ik mijn energie aan besteed en waar de dingen die ik doe en de wereld om me heen voedend voor me is. En met dat ik dit schrijf bedenk ik, dit is de tijd waarin ik daarmee aan het oefenen ben, opdat die verworvenheid me nooit meer verlaat...!

Misschien leeft er ook in jou een stil verlangen dat nu eindelijk eens gehoord wil worden. Of heb je een grootse visie en zoek je goede raad.   Heb jij de roep van de aarde, jouw roeping al een tijd ontkent en wil jij nu je ideaal een stapje dichterbij brengen? 

We kunnen gewoon samen in gesprek over wat jou bezighoudt. We kunnen ook ons oor te luisteren leggen in de natuur, misschien heeft ze tips voor je. Of we gaan een  ‘kabouterhealing’ aanvragen waarin natuurwezens je komen ondersteunen. En wellicht kunnen we samen tot een natuur ritueel komen, waarin jij je voornemens bevestigt.

Ik ben beschikbaar voor een individueel gesprek, om dieper in te gaan op jouw verhaal en zoektocht. Ik nodig je uit te komen met dat wat er in je leeft, en waar je misschien nog nooit woorden aan gegeven hebt. Of waar je nu eindelijk eens werk van wilt maken. Opdat je meer helderheid krijgt en  je zo mogelijk meer geaard kunt zijn in dat wat er door jou gesproken, georganiseerd en/of gedaan wil worden in je leven. Wees welkom op jouw natuurlijke tijd en met jouw organische vormen.

Vooralsnog werk ik een deel van het jaar op ECOlonie, een ecologische woon-/werkgemeenschap in de Franse Vogezen. Misschien tref ik je daar, of spreken we samen iets af middels zoom, skype of telefoon. Of raadpleeg je een van mijn boeken, om zelf tot je eigen innerlijke natuurlijke wijsheid te geraken.