Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Aarde-educatief boeken

In de serie Aarde-educatief zijn in de samenwerking tussen Reizende Aarde School en A3boeken ook nog de volgende uitgaves verschenen en via deze site te bestellen.

Het Oergevoel - Over vuur maken, sporen zoeken, sluipen en nog veel meer.

Kinderen beleven de natuur heel sterk en intensief, zodra we een beroep doen op hun overlevingsinstincten. Agnes Meijs schreef daarover dit boek. Vanuit haar ervaringen met Het Bewaarde Land en Natuur-wijs neemt ze ons mee, naar onze diepste verbondenheid met de natuur. zodat wij onze kinderen weer met een gerust hart laten scharrelen in de natuur. Te bestellen voor 24,50 € exclusief verzendkosten. De vierde uitgave van A3boeken in de serie aarde educatief.

Het Heidehofse Natuur- en Inzichtspel

De 50 fotokaarten in dit spel vormen een afspiegeling van de grootse diversiteit van het Drentse landgoed Heidehof én van de menselijke natuur. De vele vormen uit de natuur die de kaarten je laten zien, kun je op speelse wijze duiden of betrekken op je eigen leven. Laat je net zoals Annetje Braat verrassen door de spiegel die de natuur je voorhoudt, de antwoorden die je krijgt op vragen waarmee je rondloopt en de onverwachte boodschappen die tot je komen.

'Laat je uitnodigen en prikkelen, laat je fantasie een loopje met je nemen'

Je kunt dit spel op vele manieren spelen, in je eentje maar ook in goed gezelschap. Even snel een kaartje trekken als de dag begint of als onderdeel van een verdiepingstraject. Ontdek je eigen natuur!

De 50 kaarten (75x115 mm) en boekje (128 pagina's) in een doosje, zijn ook uitgegeven in de serie aarde educatief van Reizende Aarde School ism A3 boeken.  Ze zijn via mijn site te bestellen  voor 24,50 € exclusief verzendkosten.