Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Nieuwsbrief

  • NieuwsBrief Mens & Natuur:
  • * verplicht in te vullen

07 mei 2013 • NwsBrf Mens&Natuur nr. 10 voorjaar 2013


Voorjaar lente warmte zon groei knoppen vogels nesten wachten smachten...

Zomaar wat associaties in deze tijd...

Natuur en haar natuurlijke processen, dat is telkens weer waar mijn aandacht naar uit gaat. Lees maar hieronder over mijn project Natuur als Medicijn, met een heuse prijsvraag. Doe je mee? En over het filmpje op mijn site, het Eigentijds Festival, de Zomerweek 'Ruimte voor Passie'. Leef jij jouw passie momenteel?


Natuur als Medicijn

Begin dit jaar ben ik een nieuw creatieproces gestart. Momenteel werk ik aan het onderzoek voor mijn nieuwste boek; 'Natuur als Medicijn', dat A3boeken volgend voorjaar zal uitgeven. Waarbij ik vooral  woorden wil vinden over het werken met de energieën, de spirits en de helende krachten in de natuur. Om daarmee anderen te stimuleren ook te gaan werken met de Natuur als Medicijn.

Het gaat me om de technologie en de essenties achter de werking van deze krachten, wat doet die spirit van de natuur met ons? En op welke niveau's kunnen we dan heling ervaren en bewerkstelligen? Welke mensen werken daarmee in Nederland en hoe werken ze dan met die energie. Dus het wordt geen recepten boekje, het zal wel weer een mix worden van achtergronden, filosofie&theorie, nut en noodzaak, naast ervaringen, oefeningen en tips om zelf aan het werk te gaan. Vergelijkbaar met ‘De aarde roept', ook een uitgave van A3boeken. En het mag om heel diverse invalshoeken gaan, mensen die natuur in sacred dans gebruiken bijv. of met boomgeesten werken, aurareading, coaching... maar ook Nederlandse wildernis ervaringen.

Het boek mag een brug tussen reguliere gezondheidszorg, wetenschap en natuur-spiritualiteit worden. Ik voel dat ik heel graag een bredere beweging op gang wil zetten hierin, of als ze er al is me daar bij aansluiten. En omgekeerd wil ik ook kijken naar de wisselwerking;  'Helende de aarde, helen we ons zelf...' Momenteel voer ik met allerlei mensen gesprekjes opzoek naar de woorden, de invalshoeken, de inzichten en werkwijzen.

Oproep: Schrijf jouw verhaal over Natuur als Medicijn
Ik zou heel graag ook van jou willen horen hoe jij werkt met de natuurenergieën. Welke helende krachten ervaar jij van de natuur en hoe werken die dan door? Wat bemerk jij daarvan in je lijf, je emoties,gedachtes en handelen. Hoe ben jij tot deze wijsheid gekomen en hoe beweeg je daarmee in onze wereld?

Stuur me jouw persoonlijke ervaringen binnenkort per mail, en de eerste vijf krijgen als dank in ruil een exemplaar van mijn boek 'Spiegelingen Mens&Natuur'. En het verhaal dat het meeste mijn project voedt en goed doet stuur ik het boek 'De aarde roept'. Over de uitslag mag gecorrespondeerd ;-}. Graag je reactie vóór 15 juni naar aerda@aerda.nl. En weet dat als ik jouw ervaring of deel van je verhaal in het boek benut, je daarover bericht krijgt, opdat je je instemming kunt geven over de wijze waarop ik dat doe. Je naam wordt zo ie zo vermeld in het overzicht van de mensen die me geholpen hebben met het boek.


'De Natuur & Ik' en 'Ik & de Aarde' video producties

In de samenwerking met collega Marielle van Dop hebben we vorig jaar gewerkt aan video opnames, heerlijk buiten in de natuur. In een aantal twee gesprekken zijn we op zoek gegaan naar onze relatie met de natuur, wat dit betekent voor ons en hoe we dit uit willen dragen. De mijne staat als korte kennismaking op mijn homepage en kun je hier bekijken, het you tube filmpje van Marielle vind je hier. Met dank aan Lex van Dop voor de montage.


Eigentijds Festival 6 tm 9 juni te Vierhouten

Dit jaar alweer voor de 17de keer zal ik aanwezig zijn op dit prachtige feest van gelijkgestemden, het 20ste  Eigentijds Festival te Vierhouten.

Samen met 2 andere vrouwen en 4 mannen vormen wij de Raad van Zeven.

Deze Raad van Zeven, een groep van groene aardevrouwen en rode vuurmannen zal gedurende het gehele festival de energie van ons samenzijn in Vierhouten in beheer nemen op het grote veld. Wij zullen op gezette tijden ‘voelen en beluisteren’ wat er voor het energieveld nodig is en daar uiting aan geven in het zogn. ‘auraharken’. Onder andere door op een speelse manier de energie weer haar natuurlijke stroom te laten vinden.  Ook zorgen wij voor het Aardevuur, de bomen van intenties en de kampvuurgesprekken. 

Voor meer informatie kijk in de agenda of geef je op via www.eigentijdsfestival.nl


Zomerweek 'Ruimte voor Passie' van 21 tm 25 augustus op Heidehof te Eext

In de prachtige natuur van Landgoed Heidehof je eigen natuur de ruimte geven. Je verlangen te leven en doen wat fijn en voedend is! Ons programma zoekt deze dagen naar hartstocht.  Waar loop jij warm voor, waar gaat jouw liefde naar uit? In een veilige en vertrouwde setting  krijg je deze week de gelegenheid om jouw passie te leven, te verkennen of te hervinden. Met alles wat je daarin nodig bent.

Dagelijks brengen we onze verlangens in contact met elkaar, de bomen, de heide, het water, de verstilling en de mystiek van het landschap. We spelen met werkvormen, we mediteren, doen waarnemingsoefeningen, kleine ritueeltjes of wat er maar nodig is en wil ontstaan om onze passie in de wereld te brengen. Zwervend over het landgoed laten wij ons inspireren en voeden met oude en nieuwe natuurlijke wijsheid van het landschap en krijgt er een prachtig programma vorm. Waarmee je de weg gewezen krijgt om ook thuis en/of op  je werk meer vanuit je hart en passie te leven.

Kosten  € 295, voor leden van Reizende Aarde School € 195 voor vijf dagen, inclusief overnachting en deels op basis van zelfverzorging.

Op de agenda site van Reizende Aarde School kun je je opgeven en je kunt er ook lezen waar de passie van de verschillende deelnemers naar uit gaat voor deze week. Ik ga uiteraard door met mijn onderzoekje naar Natuur als Medicijn en geef er kabouterhealingen.


HEUS

'Mijn' uitgeefster van A3boeken heeft een nieuw magazine gelanceerd: HEUS. ‘Een heus magazine over oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur’ luidt de subtitel. Het magazine wordt zowel op papier als online gepubliceerd en is gratis. Wat bezielt uitgever Adrie Beyen om in deze tijd en op deze manier een nieuw magazine uit te brengen? "Ik wil graag zo veel mogelijk mensen laten kennismaken met oude wijsheden, nieuwe inzichten en leven met de natuur”, aldus Adrie. Zij startte A3boeken in 2004 en geeft boeken en kaartspellen uit over spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling, sjamanisme, leven en dood, cultuurhistorie, astrologie, (natuur)religies, natuurbeleving en (dagboek)schrijven... Mijn boeken zijn bij haar en bij mij te bestellen.

Het eerste nummer van HEUS is hier online te lezen. Op de binnenkant van de voorpagina staat mijn bescheiden bijdrage.


En tenslotte ga ik de komende maanden 'Kabouterhealingen’ aanbieden, waarbij ik jou uitnodiging je ervaring met het werken met deze natuurkrachten verder te verkennen. Belangstelling? Geef je op via mijn site en herken jouw passie, jouw levenslust in de natuur!

Waar loop jij nu, nú op dit moment warm voor? Geef je dat ook een kans in je leven? Geniet er van dan of maak andere keuzes!