Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Vele lagen van werkelijkheid

Hoog tijd om weer eens bij te pennen...  veel gebeurd de voorbije weken. Ik ben mijn aandacht aan het verleggen naar mijn Praktijk Mens&Natuur. Voelt als  de vertrouwde haven uitzeilen, het vaste land achter me laten en me overgeven aan de golven en het avontuur... bedacht ik me vanochtend. Spannend, ongewoon, beetje onzeker en heel veel zin in nieuwe ontmoetingen, creaties, ervaringen. Ik weet ook dat ik kan vertrouwen op alle ervaringen, kennis en kunde die ik in het verleden al heb opgedaan... maar toch! Dit weekend met de collega's van Reizende Aarde School een extra samenscholing gehad, omdat ze daar ook aan het aftasten zijn, 'hoe verder te gaan?', als ik mijn energie er grotendeels uit terug trek. En we/ze gaan door!!! En dat voelt goed, rustig en ook wat ongewoon natuurlijk. Telkens weer spring ik in de modus, doen...! Om vervolgens te bedenken, nee niet meer aan mij.... loslaten, laten gaan. Ik vaar een andere koers én weet me ingebed en gesteund door vele anderen. Heerlijk. Die bedding voel ik nu ook in het noorden om me heen groeien, en dat was ook een deel van mijn wens. Dichterbij huis mensen, maatjes en werk ontwikkelen... en dat is stilletjes aan aan het gebeuren. De jaarcyclus Aarde, Water, Lucht & Vuur - Spiegel je aan de Natuur trok afgelopen zaterdag wel 9 deelnemers! Heerlijk gewerkt in de prachtige theetuin Liefhebberij de Hooiberg van Edmee in Katlijk. Nu maken we ons op voor de laatste zaterdag in de serie van dit jaar, 17 december. Voorwaar een uitdaging ook dan de gehele dag buiten te zijn!!! Aarde & Vuur.

Daarnaast zijn we nog goed bezig met onze studie naar het Oude Weten. Vanmiddag komen er een aantal vrouwen naar mijn kleine watertuin op de rand van Leeuwarden. Ben heel benieuwd wat dat voor inzichten gaat opleveren. Toen ik eerder deze week even kontakt zocht met de deva's van deze wereld dienden zich meteen beelden aan van het voormalige polderland en de uitgegraven watermassa's... Een nieuwe collega, gevonden via via ook woonachtig op deze zuid rand van Leeuwarden, komt hoop ik met haar waterdrum werken. Met haar ben ik in een intensief brainstorm en speeltraject om uit te vinden wat wij samen te doen hebben in de wereld. Een van ons beider conclusies is dat het hoog tijd wordt om krachten te bundelen, samen te werken en ons te laten leiden, naar datgene dat voor ieder van ons te doen staan de komende tijd. Ik ben er klaar voor...!

Vorige week nog een zeer geinspireerd verhaal gehoord over social media van een super enthousiaste dame, het 'meisje van de slijterij' die jaren geleden vanuit haar winkel is begonnen met digitaal te netwerken. Ze schreef er net nog weer een blog over op haar site, vooral lezen als je dit interesseert! Zij inspireerde ook mij weer om meer te gaan doen met mijn netwerken en de hulp van de virtuele wereld.

Een eerste vraag is meteen wie leest deze blog en hoe kan ik zorgen dat dit vaker gebeurt? Als je tips hebt of me laat weten dat je deze webblog leest, maak je me heel blij!!!
Ik ontmoet je graag in een van de vele werkelijkheden die (om ons heen en/of in ons zelf?!) bestaan.  En jij....?

Datum: 21-09-2011 in algemeen
Tags: