Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Who knows, time shows...

Tjee ik zie dat het alweer 10 weken geleden is dat ik mijn laatste weblog heb geschreven...

Ik ben blij dat ik mezelf kan toestaan om hier rustig over te zijn. Zo werkt het kennelijk bij mij. Een hele tijd kan ik me nauwgezet aan de afspraken houden die ik met mezelf heb gemaakt, om vervolgens te voelen dat het nu weer even losser mag. Met heel veel plezier, toewijding en genieten heb ik het voorbije jaar bijna iedere week een tekstje geschreven, gewoon omdat het fijn is om te doen. En dan ineens is het over, voorbij en even niet zo van belang. Misschien speelt mee dat ik geen idee heb of mijn weblogs vaak gelezen worden? En daarin speelt dan weer de keuze in mijn tijdsbesteding en prioriteiten een rol. 

Ben jij daar goed in? Keuzes maken, prioriteiten stellen én bijstellen?
En dan ook nog tevreden zijn met jezelf, ik blijf het een hele levenskunst vinden...

Ik had veel te doen de voorbije weken, fijne en mooie en waardevolle zaken, heerlijk. En nu zo vlak vóór mijn vakantie voel ik dat het tijd wordt mijn weblog toch weer even op te pakken. Om een draadje toe te voegen aan het weefwerk van mijn werkzaamheden voor de aarde, de natuur en de verbinding met de menselijke aard en natuur. Vroege zomervruchten te plukken van al mijn inspanningen. Want hard gewerkt heb ik wel weer. Soms kan ik de rem niet vinden, of zoals iemand me zei, je remt wel volop maar je geeft nog meer gas.... dat leidt natuurlijk op de lange duur naar burnout... Gelukkig ga ik er binnenkort een maand tussenuit dus.

Vroege zomervruchten, zoals die aan onze bessenstruiken, die heerlijk smaken maar waar de merels eerder bij zijn dan dat ze rijpen... Is dat een metafoor voor mijn werk momenteel? Tja misschien ergens wel! Ik heb veel gezaaid, en onderwijl genoten van het werken aan en uitvoeren van diverse programma's. Zo is er het thema Natuur en Gezondheid dat ineens volop in mijn leven aandacht vraagt. Daarover heb ik een artikel geschreven ism Jules Hinssen, met de mooie aanhef; 'Gezondheid is een neveneffect van plezier en liefde...' Een uitspraak die ik ontleende aan Dee Wallace, een van de vele sprekers op de internetcommunity www.masterworkshealing.com. Echt de moeite waard, zowel 't artikel als deze site.

Op het Eigentijds Festival ontdekte ik ineens een prachtig vermogen, om in een sessie met iemand de hulp van natuurenergieën, wezentjes en deva's in te roepen. Tijdens de woensdagmiddag rond Het Oude Weten bij Gerlinde op de tuin, leerde ik van haar om middels een vortex je innerljike werkruimte te openen. En daarbinnen te kunnen samenwerken met aardse en kosmische krachten, waaronder Pan. Deze ervaringen brachten mij op het spoor van deze natuurlijke aardeheling die we tot onze beschikking hebben! Ik heb nu al meerdere keren gemerkt dat op mijn verzoek bloemen, kabouters en elfjes hun helende werking kunnen doen... Daarover schreef ik in een beknopt verslag van de serie studiemiddagen rond Het Oude Weten.

En zo is er nog wel het een en ander te melden, zie ook mijn jongste NwsBrf Mens&Natuur.  Maar zoals ik schreef zie ik nu, dat ik zelf nog weinig heb geoogst, en de vraag is of dat erg is?  De merels moeten ook groot worden toch... zorg voor de aarde! Ja helemaal goed én ook de zorg voor mezelf is daarin belangrijk. Ik mag mezelf wat beter beschermen, meer aanhoudend dichtbij huis betrokken blijven bij wat ik in gang zet. Daarom kies ik er ook voor om meer aandacht te geven aan mijn Praktijk Mens&Natuur. Ik heb fijne samenwerkingen gevonden met mensen in mijn direchte omgeving. En de grote vreugde van het werken met Skype om sessies, te geven. Je hoort nog van me daarover...

Een hele goede zomer, genieten van de vruchten, rijp en groen!

Gerwine

Datum: 23-06-2011 in natuurbespiegelingen
Tags: