Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

De korrel en het strand

'Aarde water lucht & vuur, spiegel je aan de natuur en speel met haar krachten'. Dat is en was de titel van de jaarcyclus die ik dit weekend startte op de Landtuin Liefhebberij De Hooiberg in Katlijk. 'Speel met de krachten', hield ik me zelf ook geregeld voor in de aanloop naar deze dag. 'Hoe vurig, waterig, aardig of luchtig zijn de verschijnselen die zich onderweg voordoen?'  vroeg ik me af, gespannen. Niet zozeer over het programma of wat er op die dag met de deelnemers zou gebeuren alswel hoeveel mensen er nu uiteindelijk gingen komen. 't Is mijn eerste keer in jaren dat ik  weer eens iets in Friesland organiseer en dan heeft met name de publiciteit tijd nodig.

De voorbije maanden had ik zo mijn avonturen rond die werving, me realiserend dat dit echt niet mijn grote liefde is, hoe noodzakelijk ook. Na enige aarzeling, ik moet dit toch ook allemaal zelf kunnen-herken je die?, besloot ik toch daarop hulp in te roepen. En zowaar werkelijk waar binnen een paar uur had ik kontakt met Miranda, die me hier nu al een aantal weken met veel verve en plezier in ondersteunt!!! Les 1; vraag en het zal u gegeven worden...

Nog wat worstelend met het kleine en lange tijd onzekere aantal aanmeldingen besloot ik de krachten van het Manifestatiewiel (uit het boek van Alan Seale) maar weer eens aan te roepen. Dat hielp, want ik realiseerde me dat mijn intentie met deze dag is om een goede start te maken met mijn Praktijk voor Mens&Natuur in Friesland. Ik zag als potentie dat daar vele mooie avonturen en contacten met prachtige mensen uit voort zullen komen.  En dat vraagt van mij dat ik beschikbaar ben, in mezelf en mijn onderneming blijf geloven en vertrouwen heb... Doorgaan dus en dankbaar zijn!

Alan Seale heeft een voor mij hele sterke oefening beschreven, 'de snelweg naar de toekomst'. Waarmee ik als een soort reisje door tijd en verbeelding informatie krijg over mijn initiatieven. Ditmaal zag ik meteen iets wat op een groot brok aarde leek en bij nadere beschouwing een zandkorreltje was en ik hoorde het zinnetje; 'Ook in één korreltje zand leeft het strand...' .  Ik moest daar nog vaak aan denken dit weekend.  Met z'n 6én samen zijnd, na 2 afzeggingen en 2 mensen die zich op het allerlaatst aanmelden, was het een heerlijke luchtige-voorjaarsdag, vol vurig-kampvuur en zonnewarmte, met reuze aardige ontmoeting en af en toe waterig-emotioneel gebeuren.  Kortom het gaat om de kwaliteit... Met dank aan Edmee, tuin en landschap, zon en aarde, deelnemers en het zelf.

Voel je het vuur, de lucht, het water, de aarde? 25 Juni is er weer zo'n moment waarop ook jij kunt instappen als je wilt, in Friesland of bij andere collega's van Reizende Aarde School elders in Nederland.

Met zachtaardige groeten,  Gerwine

Datum: 21-03-2011 in natuurbespiegelingen
Tags: