Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Zielevoedende dagen

In deze 'donkere' dagen voor kerst, maakt mijn hart ineens een sprongetje... Ik kijk net even uit mijn raam en op een besneeuwde, berijpte witte lichte wereld, zie ik de eerste schaatser al weer over het ijs van ons meertje glijden. In een klap is de deur van mijn hart open, mooie muziek op de achtergrond. Onderwijl prepareer ik mij voor de opname van de EMradiorubriek Binnenste buiten, waarover Peter van Kan me zo dadelijk gaat bellen. Thema; 'Hoe creer je een zielevoedende wereld om je heen?

Ik realiseer me weer eens dat die wereld buiten ons door onze, nee mijn! eigen ogen bekeken en beoordeeld wordt. De wereld buiten ons is gewoon wat ze is, niets meer of minder. Ik ben degene die oordeelt en al dan niet opmerkt, waardeert of buitensluit. Laatst hoorde ik dat God door onze ogen de wereld aanschouwt. Wat nu bij mij meteen de vraag oproept; 'met welke ogen kijken we naar God...? Ook daar hebben we allerlei interpretaties, beelden en verwachtingen op.... poehh en zeg dan nog maar eens iets over Ziel en Zielevoedend...

Toch is er ook een andere ingang om meer op zijnsnivo - zielsnivo? - naar de wereld te 'kijken', te voelen. Dan onderzoek ik op een dieper level in mezelf de vraag; 'is dit zielevoedend voor mij?' Ik laat als het ware die vraag op me inwerken voorbij mijn eigen kleine ikje, alsof ik in een veld van groter weten naar een antwoord uitreik. En verheugend genoeg terwijl ik dat doe, al tikkend achter mijn laptop voel ik hoe die vraag zich naar mijn hart begeeft. 'Wat is er momenteel zielevoedend voor mij?".  De schaatskoorts die me net nog in haar greep had... wordt nu een zacht weten, na t interview ga ik nog een uurtje schaatsen, dat is voedend voor mijn Ziel!

En wat is er goed voor de jouwe, nu op dit moment of de komende dagen?

Ik lees er graag over en wens je een zielvolle kerst...

Datum: 22-12-2010 in helende-natuur-natuurlijk-helen
Tags: