Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

De dingen die gedaan willen worden

Goedemorgen, maandagmorgen, een winderige ijzigkoude februaridag mét zon. De zon die me vorige week al zo zacht en voorjaarsachtig omhulde, me goed deed, me vulde met beloftes van een nieuw begin, beschijnt nu een voor mij onbestemde februari ochtend. Op de hoek van het dak bij de buren zit een zwarte kraai, ik bekijk en bestudeer hem met gemengde gevoelens. 'Dag kraai, blijf je even zitten dan kan ik beter invoelen, wat je me te zeggen hebt?'. Ik bekijk de kraai die in de vlagerige wind zijn evenwicht bewaart, zijn zwarte koppie draait en me af en toe zijn glanzende kraaloogjes laat zien. De wind blaast zijn/haar? halsveren uiteen, grijzer daar... Ik hoor in mezelf de woorden; 'Doe gewoon de dingen die gedaan moeten worden.., niets meer niets minder'. Die woorden geven me wel rust.... Zonder drama, zonder veel emoties of gedoe, gewoon de dingen doen die gedaan moeten worden. Zorgen dat mijn digitale NwsBrf Mens&Natuur nr2 de deur uit gaat vandaag, een weblog geschreven, de vele vele klusjes op mijn alsmaar veranderende lijstje. Gewoon doen! De dingen die gedaan moeten worden van de dingen die gedaan willen worden, door mij vandaag... Zoals deze weblog, nú. Klaar! Heerlijk!

Ik kijk nog eens naar het puntje van het dak van de buren, de kraai is gevlogen... Dankje wel...

Datum: 21-02-2011 in natuurbespiegelingen
Tags: