Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Luisteren naar onze lichaamswijsheid

Maandagmiddag, weblog tijd... Soms is het goed vast te houden aan afspraken, soms ook is het juist wijs om er eentje te breken. Waar ligt het verschil, wie of wat geeft de ja of de nee aan? Daarnet luisterde ik naar een internetinterviewserie Healing with the masters, www.healingwiththemasters.com. Waar initiatiefneemster Jennifer McLean zelf aan het wooord is over Body Dialogue. Zij vraagt je te luisteren naar je lichaam en haar vervolgens te vragen hoe het lichaam reageert bij een sterk JA. Ik kan mijn energie door mijn hele lijf voelen tintelen en stromen, mijn hart gaat open, mijn armen ook... Vervolgens nodigt ze je uit heel sterk te focussen op NEE, en ook daarin naar je lichaam te luisteren, hoe uit zich de nee? Ik voel hoe mijn handen beginnen af te weren, mijn hoofd begint te schudden, mijn hele lijf begint af te weren, zo voelt dus nee bij mij, nu. En deze hele simpele lichaamswijsheid kun je toepassen bij alle vragen die langskomen, oefen maar raadt Jennifer ons aan.  Dus ik voel en voel Ja, doe maar die weblog schrijven nu... leuk he!

Weet ik nog niet waar ze over mag gaan, behalve dus dat ik jullie deze mooie boodschap van deze Masters serie kan doorgeven. En je ook kan aanraden om je aan te sluiten om af en toe eens zo'n lezing te beluisteren. Ik vind ze 'meesterlijk'. En ik realiseer me ook dat ik nu, al schrijvend, de methode toepas om tot deze weblog te komen, die ik leerde van Julia Cameron, uit haar boek 'Je leven schrijven'. Waar ze me aanreikt om als je wilt schrijven, gewoon te beginnen te (be)schrijven met wat er nu is, nu.... Gewoon, maandagmiddag weblog tijd... en van de ene zin komt de andere...

Is zo niet het hele leven, bedenk ik me dan weer; de ene zin na de andere, de ene gedachte na de andere, de ene ervaring na de andere, de ene aanrader na de andere. En aan ons, aan mij, aan jou telkens weer de keuze om te kiezen wat je daarmee wilt, mee doet, mee kunt... Diezelfde Jennifer vertelde ook nog dat zij eens had ingezien, dat het engelse woord 'evil' het omgekeerde is van het woordje 'live'.  En dat zij had doorgekregen dat een evil live een niet geleefd leven is... Dus als je niet je stapjes zet, je woorden schrijft,  je keuzes maakt... luisterend naar de ja's en de nee's in jezelf en daarnaar te leven, dan pas krijg je het zwaar.  Aan ons, aan jou en mij om daar bewust van te worden, in te leren, mee te leven, het goede leven leven, telkens weer! Heerlijk

Tenslotte omdat dit hier zo mooi bij past, kreeg ik als rondzend mail de oproep van Hans Stolk, lijstduwer van de Partij voor Mens&Spirit,www.mensenspirit.nl, om voor de komende kamerverkiezingen op deze vernieuwende partij te stemmen. Om, zoals Hans Stolk schrijft; op de drempel van een nieuwe tijd, zal de spiritualiteit nu op alle terreinen van het leven voor omvormingen gaan zorgen. Doe jij mee? Ik voel de Ja alweer in mijn lijf en jij??? 

Tot de volgende weekwijsheid... Gerwine

Datum: 17-05-2010 in algemeen
Tags: