Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Oer-gevoelig vervolg

Daags na de dag van het Oergevoel, gister georganiseerd door Koorddanser ism A3 boeken. Nog even een staartje met jullie delen over mijn magische zoektocht naar het Oergevoel en het Oergevoelige in mij. Tijdens mijn workshop Spiegelen aan de natuur nodigde ik de deelnemers uit met een vraag in gedachte contact te maken met de natuur. Gewoon na een stevige aarding of grondig, je leeg makend, wederom je zintuigen open te zetten. En via de kanalen de wereld om je heen af te tasten met deze vraag of je thema; opzoek naar herkenning, inzicht of antwoord.

Zelf vroeg ik me af, hoe ik de spanning, die ik voelde over het komende Boomgaard overleg van de Excursie WoonNatuur van aanstaande woensdag, kan hanteren. Mijn oog werd getrokken door een aantal dunnen twijgjes vol fladderende blaadjes hoog in een boom. Ik trilde mee met de blaadjes en de wind, en werd alleen maar onrustiger. Totdat ik de deelnemers en mezelf vroeg helemaal in het gevoel te gaan, dat er in deze uitwisseling of dialoog met de natuur werd opgeroepen. Ineens kon ik zakken en vanuit de top van de boom ging mijn aandacht en energie in één grote beweging naar de diepe wortels van de boom. Zie zo dat gaf stevigheid en rust!

Even later kwamen er de woorden; 'Deeply rooted, firmly shooted'. En ik wist ineens, dat ik op het proces mag vertrouwen. Immers, het is een stevig verankerd wens van mij dat er ook in de woningbouw, de projectontwikkeling en het gemeentelijk beleid meer ruimte komt voor de natuur. Opdat meer en meer mensen dichtbij huis weer in contact kunnen komen met de natuurlijke processen om ons heen en in onszelf. Dat is mijn werk en bijdrage aan de wereld, daar sta en ga ik voor, diep geworteld weten.... Dank je wel boom, dank je wel aardig oergevoelig wezen.

Datum: 21-06-2010 in natuurbespiegelingen
Tags: