Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Rustig dobberende meerkoeten

Terwijl ik me er voor ga zetten om deze weblog te schrijven, komen er alleen maar vragen. Waarom een weblog, waarover wil je schrijven, is dat interessant dan en voor wie, waartoe?  Ken je dat even niet te weten wat de richting in je leven is, voor korte of langere duur? Terwijl ik mezelf die vraagtekens zie typen, besluit ik even naar buiten te kijken. Waar een waterig zonnetje een stel ronddobberende meerkoeten beschijnt. Die vragen zie vast niet af wat ze nu weer eens zullen gaan doen en waarom. Hoewel dat kan ik helemaal niet weten  natuurlijk! Ik zie ze alleen maar ronddobberen en af en toe naar beneden duiken.

Deze week kreeg ik van mij terapeute een 4tal leuke vragen mee.

1. wat neem je momenteel waar?
2. wat voel je daarbij?
3. wat is je behoefte nu?  en
4. wat is je verzoek (aan jezelf of een ander)?

Ik kijk weer naar de meerkoeten, ze zwemmen wat, plukken aan hun veren, duiken eens naar beneden, en kopschuddend bovenkomend pikken ze aan een prooi die ik niet kan zien. Dit geeft me rust merk ik, dat zij gewoon hun gang gaan, hun dingetjes doen die gedaan moeten worden... En mijn behoefte nu? OOk gewoon mijn dingetjes gaan doen, pauzeren, eten, in de zon zitten.... Kortom een dringend verzoek aan mezelf; stop NU met tiepen en wil je alsjeblieft nu gaan pauzeren!

En jij.. wat neem jij waar en wat doe jij daarmee? Ik lees het graag ...

Gerwine

Datum: 13-10-2010 in natuurbespiegelingen
Tags: