Bureau voor Aarde Educatie, Visie-ontwikkeling & Methodiekscholing

Praktijk Mens&Natuur

Weblog

Van wens naar werkelijkheid

Ik zit achter mijn labtop in de zon die deels schuilgaat achter de prachtige zonwering die ik een poosje geleden met 'soul love' heb aangebracht (zie daarover de weblog van 23 maart jl over (Zelf) Erkenning). Ik heb daarnet de vrijdagavonduitzending van EMradio met Peter van Kan nog eens terugbeluisterd. Daarin neem ik, in mijn vaste rubriek 'Binnenstebuiten', Peter en de luisteraar mee in de mogelijkheid om eens wat vaker 'time out' te regelen om je echt te laven in en aan de natuur. We beseften ook hoe vaak we zulke goede voornemens maken om inderdaad eens wat vaker naar buiten te gaan, maar tja dat werk hé of de kinderen, of... of... Tijdens de radiouitzending kwamen we er op uit dat het vaak helpt als je je voornemens omzet in een daadwerkelijke afspraak met jezelf. Waarbij een herinnering, ankertje of wakkermaker misschien kan ondersteunen om je zelf op dit spoor te houden. Peter vond de volgende 'affirmatie' heel aantrekkelijk; 'De natuur vindt het fijn als ik er contact mee maak'. Hij gaat deze zin op een post-it plakkertje op zijn buro plakken. Volgende week zullen we horen of het hem helpt!

Zelf heb ik de voorbije dagen voor het 24ste (!) jaar een sapvastenweek met mijn dierbare vriendin doorgebracht. Waarlijk een 'time out' en retraite die voor ons beide zijn weerga niet kent! Het is ieder jaar weer genieten, verwonderen en doorbouwen op deze zeer voedende ervaringen voor ons beide. Een betere aansporing is er niet om telkens weer tot een nieuwe afspraak te komen. Gedurende deze dagen wisselen we intense gesprekjes over wat ons bezig houdt, uitrusten op de bank en heerlijke wandelingen, af met prive sessies. Daarbij helpen we mekaar verder met een vraagstuk dat in ons (werk)leven speelt. Gedurende de voorbije jaren hebben we zo een heel arsenaal van methoden en technieken opgebouwd, waarmee we telkens weer tot prachtige inzichten en dieptes in onszelf terecht komen. Én we onszelf scholen in het toepassen van nieuwe werkvormen. Zo gebruikten we ditmaal het boek van Alan Seale 'Het "Manifestatiewiel". Waarmee we de boog hebben verkend - van bron naar nalatenschap, via oa het veld van potenties, concrete acties en resultaten - van diverse projecten, ideeen en wensen van onszelf. Prachtig!

Zo is het overigens ooit ook begonnen. Als collega's hadden we de wens om liefst met anderen samen, althans dat was toen ons idee, middels intervisie ons te ontwikkelen aan werk. Bij gebrek aan groepsgenoten zijn we gewoon samen begonnen en nooit weer gestopt. Over het veld van potenties en nalatenschap gesproken... Dit is ook een van mijn tips aan jullie. Mocht je iets willen met anderen samen, zoek een (of twee) geschikte maatjes en begin gewoon. Waar zou je op wachten nog? En mocht je je voornemen om willen zetten in actie; vraag jezelf eens af vanuit welk verlangen / bron je dit wilt doen en vorm je een beeld van een mogelijk nalatenschap in de (verre) toekomst. Wie weet levert het je een mooie affirmatie of aansporing op om de daad bij het woord te voegen...

Veel creatie en manifestatie plezier!
Gerwine

Datum: 12-04-2010 in algemeen
Tags: